Zákaznická podpora:info@saunapoint.cz

Jak správně používat saunovou kosmetiku

Saunová kosmetika dovede váš zážitek ze saunování ještě prohloubit, znásobit jeho blahodárné účinky na pokožku a dopřát vám skvělý pocit z péče o sebe sama. Jelikož je během saunování pokožka vystavena extrémním teplotám, je dobré sáhnout po specializovaných přípravcích, které s tím počítají, a to již v rámci jejich složení. 

Saunová mýdla pro správnou hygienu 

Z hygienických důvodů byste měli do sauny vždy přicházet čistí a umytí. Před prvním vstupem do sauny se proto osprchujte a použijte k tomu určené saunové mýdlo. Ta jsou k dostání s příměsí různých vonných i funkčních výtažků a přísad. Například saunové mýdlo s kokosovým mlékem od značky Emendo krásně voní a postará se, aby se vaše pokožka příliš nevysušila. 

Zbavte se odumřelé kůže 

Během saunování se z pokožky uvolňují odumřelé částečky vrchní vrstvy kožních buněk. Bez nich bude celá vaše pokožka krásně zdravě zářit. Celý proces můžete urychlit a zdokonalit pomocí masážních kartáčů, žínky a peelingů. 

Muži ocení například masážní kartáč z přírodních materiálů, pro ženy a jejich jemnou pokožku jsou vhodnější masážní žínky. Vyzkoušejte třeba praktickou kulatou žínku s poutkem od značky Emendo. 

Nejúčinnější, a navíc i krásně voňavé, je spojení masážní žínky a saunového peelingu. V něm jako abrazivní částečky fungují buď cukr nebo sůl, k nimž se přidávají další pečující a vonné složky. Dobrou předvánoční náladu vám přinese peelingový cukr s vůní kokosu a vanilky, zklidněnou mysl a příjemnou, důkladnou péči zajistí peelingová sůl s medem a rozmarýnovým olejem. 

V sauně můžete i omládnout 

Další saunová kosmetika se používá během saunování nebo po něm. Vybírat můžete z různých výživných, zvláčňujících nebo uvolňujících krémů na pokožku celého těla, případně zvlášť určených na obličej, ruce či nohy. 

Mladistvý vzhled vám dodá omlazující saunová pleťová maska s rašelinou a extraktem z břízy, zvětšených pórů a problematické pleti se zase zbavíte díky himalájské jílové pleťové masce. Po saunování přijde pokožce vhod trocha hydratace a uklidnění. Na obličej můžete použít například tradiční medový krém s extraktem levandule, pokožku celého těla pak ošetřete hydratačním tělovým mlékem se solnými minerály. 

Při používání saunové kosmetiky se vždy řiďte návodem od výrobce.