Zákaznická podpora:info@saunapoint.cz

Misky, fontánky a kalíšky do sauny

Vůně je mocná čarodějka. Dokáže navodit atmosféru, změnit náladu a mnohdy i léčit. A ruku na srdce, kdo by nedal přednost relaxaci s vůní bylinek či citrusových plodů před aromatem potu? 

Aromaterapie se se saunováním pojí již odedávna a není důvod, proč byste si s její pomocí nemohli saunování zpříjemnit i vy. Potřebovat k tomu budete buď některou ze saunových esencí nebo přírodních bylinných směsí a speciální nádobu, odkud se bude vůně uvolňovat. 

Co se týče místa, odkud se bude vůně uvolňovat do prostoru vaší sauny, máte na výběr z několika způsobů. Vyberte si podle vašich prostorových možností i vlastního vkusu. 

Závěsná miska nad topidlo 

První možností je nerezová nebo měděná miska, již pomocí závěsného řetízku a úchytu připevníte nad saunové topidlo ze stropu sauny. Do misky pak nalijete vodu a přidáte buď pár kapek vonné esence nebo hrst saunové směsi. Spolu s odpařováním vody z misky se pak do vzduchu postupně uvolní i vůně. Zkuste to třeba s měděnou miskou s dřevěnou rukojetí na dlouhém, nastavitelném řetízku. 

Kalíšky přímo na kameny 

Pokud se v sauně potýkáte s nedostatkem místa, nebo se vám závěsné misky jednoduše nelíbí, můžete zvolit druhou možnost, kterou jsou saunové kalíšky a misky, jež položíte přímo na saunové kameny. 

Kalíšky se vyrábí z přírodního kamene — mastku, a jako zdroj vůně se do nich používají saunové oleje. Měděné odpařovací misky se vyrábí v různých průměrech a po nalití vody se do nich přidávají klasické saunové esence. 

Saunové fontánky 

Hledáte-li řešení, které potěší všechny vaše smysly, pak sáhněte po třetím způsobu provonění sauny: saunové fontánce. Ta se rovněž vkládá mezi saunové kameny a po nahřátí a naplnění vodou s vonnou esencí začne aromatickou směs lehce vystřikovat vzhůru. Tím se do prostoru uvolní více vůně, a vy budete navíc mít krásnou podívanou. Vyzkoušejte třeba kamennou fontánku se třemi tryskami od značky Hukka.