Zákaznická podpora:info@saunapoint.cz

Podložka a kilt? Proč se strojit do vyhřáté sauny?

Je sice pravda, že nejlepších účinků saunování se dočkáte, pokud se saunujete nazí — ale co mají dělat ti, kterým nahota před ostatními není příjemná? Sauna má být relaxačním zážitkem pro tělo i duši. Abyste se vůbec byli schopní uvolnit, logicky se musíte cítit komfortně: a pokud je nahota s vaším pocitem komfortu v přímém rozporu, pak se raději oblečte. Ne jen tak do čehokoliv, ale do saunového kiltu! 

Saunové kilty se vyrábí v provedení pro dámy i pro pány. Oba typy připomínají ručník, s tím rozdílem, že po omotání kolem těla se dají zajistit pomocí praktického zapínání, většinou na suchý zip. Tím pádem nehrozí, že by vám kilt mohl spadnout. Dámské kilty zakrývají celý trup, takže bývají delší než pánské, které se nosí pouze od pasu dolů. Většina modelů má navíc i praktickou kapsu. Z materiálů najdete nejčastěji zastoupenou bavlnu a len, jež dobře sají pot a jsou na pokožce příjemné. 

Pánové si zamilují pánský kilt ze směsi bavlny a lnu v přírodním odstínu. Dámy zase ocení hebké pohodlí tmavozeleného kiltu z recyklované bavlny. 

Podložka prospěje vám i vaší sauně 

Aby byl váš pobyt v sauně co nejkomfortnější a nejhygieničtější, budete potřebovat saunovou podložku. Díky ní si pohodlně sednete i na rozpálené dřevěné lavice, a co je důležitější: podložka absorbuje veškerý pot a odumřelé částečky kůže, které by jinak zanechaly na saunových lavicích nevzhledné a těžko odstranitelné skvrny. Vyzkoušejte například saunovou podložku z pevného, oděru odolného materiálu od značky Rento. U nás na e-shopu najdete podložky i ručníky v několika různých velikostech. 

Pohodlí i po sauně 

Ani po opuštění sauny není důvod si nedopřát maximum pohodlí. Pro chvíle relaxace, ať už na lehátku či v křesle, je jako stvořený měkoučký župan ze 100% bavlny, který vytvoří kolem vašeho těla ideální mikroklima a zabrání prochladnutí.