Zákaznická podpora:info@saunapoint.cz

Proč je dobré do sauny nosit klobouk nebo čepici

Ačkoliv se může na první pohled zdát nošení klobouků v sauně jako vyložený nesmysl, opak je pravdou. Saunové čepice a klobouky jsou vyrobené z přírodních materiálů a slouží jako důležitá ochrana hlavy i vlasů před působením extrémních teplot. 

Teploty v sauně, obzvlášť v té klasické, finské, mohou šplhat až k 90 °C: obzvláště pod stropem je v sauně teplota nejvyšší. Hlava je na teplo velmi citlivá a zahřeje se rychleji než zbytek těla. Vy pak můžete následně prožívat pocit přehřátí nebo dokonce nevolnost. Neméně trpí i vaše vlasy, které se horkem vysušují, třepí a lámou. 

Saunové klobouky jsou tu od toho, aby vás před těmito nepříjemnými vlivy chránily. Například saunový klobouk ze 100% vlněné plsti funguje jako skvělý tepelný izolant. Udržuje vzduch kolem vaší hlavy na konstantní snesitelné teplotě, čímž chrání vaši hlavu před přehřátím a vaše vlasy před poškozením. 

Klobouky i čepice se vyrábí v různých designech i tvarech. V nabídce našeho e-shopu najdete jak konzervativnější modely v neutrálních barvách, tak i avantgardní a žertovné klobouky, například plstěný klobouk v podobě psa. 

Stejný účel jako klobouky plní také dámské turbany do sauny. Turban ze 100% bavlněného froté pak nemusíte nosit pouze v sauně, ale můžete jej použít i jako ručník po umytí vlasů. 

Pokud horko snášíte dobře, a jde vám především o to, aby vám pot nestékal do očí, bude pro vás do sauny nejvhodnější čelenka. Například bavlněnou čelenku ze 100% froté využijete nejen v sauně, ale i při každodenních kosmetických rituálech.