Zákaznická podpora:info@saunapoint.cz

Saunový textil

Jedna z možností, jak se udržet fit, být odolnější vůči působení bacilů a virů a ochránit se před civilizačními nemocemi je také saunování. Termoterapie, kdy se lidský organismus přehřeje nad normální tělesnou teplotu, má tedy příznivé účinky. Některé klinické studie dokonce ukázaly na vliv sauny na snižování hladiny cukru u diabetiků, na posílení srdce, lepší prokrvení organismu a na psychiku člověka.

Vybrali jste si tu správnou saunu a těšíte se, jak ji začnete využívat? Gratulujeme; abyste si ji mohli užívat naplno, potřebujete si ještě vybrat ten správný textil. Jednak potřebujete doplňky do sauny a také něco na sebe.

Nahota k saunování patří

Saunování v současné době patří mezi oblíbenou a relaxaci poskytující zábavu, které se můžete věnovat ve svém volnu. Sauny většinou najdete při městských lázních nebo wellness. Protože zásadou je chodit do sauny bez oblečení pouze v Evině nebo Adamově rouše, může být pro některé právě toto důvodem, proč se saunování úplně vyhýbají. Ačkoliv otevírací doba saun bývá přizpůsobena nejčastěji pro společné saunování mužů i žen, najde se také místo pro oddělené saunování. Toho mohou využít ti, kteří se stydí a neradi se odhalují před cizími lidmi opačného pohlaví.

Bavlněný kilt pro stydlíny

Pro lepší pocit pohodlí je rozumné si do sauny pořídit kilt. Pocit nahoty nemusí být pro každého právě příjemným prožitkem a raději se zahalí do měkkého a savého kousku bavlněné látky, která kryje intimní partie. Svým způsobem se jedná i o hygienické opatření, takže pak si člověk může vychutnat saunu naplno a bez studu. V naší nabídce naleznete široký výběr dámských i pánských kiltů z různých materiálů jako je 100% bavlna, kombinace bavlny a polyesteru nebo lněné kilty.

 

Na plavky zapomeňte

Naprosto nevhodné je jít se saunovat v plavkách, i když se najde spousta jedinců, kteří takto činí. Plavky obecně jsou určeny pro plavání ve vodě, jejich materiál je k tomu přizpůsobený. Saunování však vyžaduje zcela něco odlišného. Materiál plavek z umělých vláken zabraňuje pokožce volně a přirozeně dýchat a omezuje ozdravný princip saun. Další důvod je hygiena - v teplém prostředí se daří bakteriím, což s sebou nese možné potenciální problémy. Chcete-li tomuto předejít, pak kilt je mnohem vhodnějším kouskem oblečení, které na sebe do sauny vezmete. 

V klasické sauně je většinou minimálně 75 °C ( u jiných typů saun bývá teplota nižší), je proto důležité vybrat textilie z takových materiálů, které snesou velké teploty a jsou prodyšné, protože se tam hodně zpotíte. Ideální jsou přírodní materiály bez chemikálií jako je len nebo bavlna. Někdo má rád saunování, kdy se přímo dotýká dřeva, většina milovníků saun ale dává přednost odpočinku na ručníku nebo podložce. Podložka EMENDO je vyrobena za směsi bavlny a lnu a je příjemná na kůži.

 

Pokud jste už na saunování zvyklí a vydržíte v teple delší dobu, pro extra komfort při relaxaci si můžete do sauny pořídit i polštář. Měl by být vyroben z pratelného materiálu a mít nehořlavou výplň. V sauně se nejen skvěle odpočívá, vysoká teplota také podporuje proces detoxikace přes pokožku na těle. Tento ozdravný proces můžete podpořit masáží speciální žínkou. Třeba ta ve tvaru srdce od finského výrobce EMENDO je vyrobena z rychleschnoucího materiálu a mimo saunovací sezónu ji můžete využít i v koupelně. Dalším doplňkem, který zpříjemňuje saunování, je speciální čepice do sauny.

   

Přejeme příjemné saunování!