Zákaznická podpora:info@saunapoint.cz

Co všechno byste si měli do sauny pořídit

Saunování nabývá na oblibě i v tuzemsku. Není divu, protože poskytuje možnost příjemné relaxace spojené s očistou těla i ducha. Kromě toho má pobyt v sauně přímo blahodárné účinky pro lidské zdraví. Přispívá k posílení imunitního systému, dovede zpomalit proces stárnutí i chránit tělo před civilizačními chorobami. Proč si tedy nedopřát saunu, když se pak můžete cítit mnohem lépe?

Bez některých potřeb se v sauně neobejdete

Kdo se pravidelně saunování věnuje, měl by si pořídit několik základních věcí, s nimiž je tato odpočinková aktivita mnohem příjemnější a zábavnější. Jednou z nich je i saunový kilt pro muže. Jestliže se nechcete v sauně pohybovat nazí prosti jakéhokoliv oděvu, pak kilt je přesně to, co je z vás udělá chytrou horákyni. Budete oblečení i neoblečení. Kilt chrání intimní partie a člověk se pak mezi ostatními lidmi v sauně může cítit mnohem jistěji a pohodlněji. Pro ženy je naopak ideální bavlněný ručník, který si kolem svého těla omotají. Součástí vaší garderoby do sauny by měl být i župan ze 100% bavlny.

 

Pro saunování se hodí hlavně výrobky z přírodních materiálů

Nechcete-li sedět v sauně přímo na dřevěné lavici, vezměte si s sebou praktickou bavlněnou podložku ve veselých barvách. Kvalitní rychleschnoucí materiál ze 100% bavlny výborně saje pot, je tedy do prostředí sauny vhodný. A pod hlavu si můžete dát saunový polštář, na jehož výrobu byl použitý přírodní materiál v kombinaci len-bavlna. Vnitřek polštáře je pak vyplněný 100% polyesterem.

 

Už jste vyzkoušeli některou z pokrývek hlavy, které nabízíme v našem internetovém obchodě? Díky nim můžete v sauně zůstat delší dobu, protože vás chrání před případným přehřátím. Abyste mohli své tělo pořádně promasírovat, určitě se neobejdete bez masážní žínky od finského výrobce RENTO. Je vyrobená z bavlněného froté, jež je příjemné na omak.

 

Kvalitní finská kosmetika

Se saunováním je spojená i očista pokožky těla. K ní lze využít některý z medových krémů a šamponů nebo peelingových solí, jež o pleť pečují bez použití konzervantů nebo parabenů. Vyhlazují ji, zlepšují prokrvení a pokožka pak vypadá mladistvě. Odmění se hebkým sametovým vzhledem. Vůně těchto kosmetických přípravků je na přírodním základě za použití výtažků z bylin.

 

Pro uvolnění smyslů a odpočinek od starostí všedních dnů je výborné si s sebou do sauny vzít některou z bylinných saunových směsí, jež navozují příjemnou atmosféru. Byliny, které směsi obsahují, provoní vzduch v sauně, vaše mysl se tomuto poddává a vy se lehčeji můžete oprostit od nahromaděného stresu.

 

Vedle kosmetiky a saunového textilu byste si mohli možná pořídit i řadu dalších zajímavých produktů, jež pobyt v sauně učiní pohodlnějším. Jsou to různé masírovací kartáče nebo saunová vihta, bez níž si pobyt v sauně nelze představit. Vihta totiž patří odjakživa k základnímu vybavení finské sauny. Výborně promasíruje celé tělo a napomůže odplavení škodlivin z něho ven.

Některé druhy zboží máme v našem internetovém obchodě i formou dárkových sad. Může to pro vás být zajímavou inspirací na dárek pro toho, kdo se saunování pravidelně věnuje.